Onvergetelijke roadtrip

Adelaide, Australiƫ

Hanneke

We hebben al zo enorm veel mooie dingen beleefd met elkaar, dat het zomaar kan gebeuren dat je iets vergeet. Zo is Annemarie in haar enthousiasme vergeten te vermelden dat we ook een overnachting hebben gehad in het schattige badplaatsje Robe. Het was prachtig weer toen we arriveerden. Ons hotel bleek zo'n beetje naast een golfbaan te liggen. Het leek ons een leuk idee om met zijn vieren 9 holes te lopen. Het was voor Annemarie en Jitze best een vermoeiende en lastige sport als je het voor de eerste keer speelt.

Ons bezoek aan Kangaroo Island is werkelijk een hoogtepunt, naast alle prachtige dingen die we al eerder gezien en beleefd hebben. We vertrokken voor 3 nachten met de ferry van Cape Jervis naar Penneshaw op Kangaroo Island. Het was een tocht van 3 kwartier. Onze 'villa', achter een hotel gelegen, lag op steenworp afstand van de haven. Het leek meer een cottage, een klein, schattig huisje temidden van weelderige begroeiing. Het stikte er wel van de muggen. Dus smeren met Deet! Het was al wat later in de middag, dus echt iets ondernemen lukte niet meer. Wel de nodige boodschappen nog gehaald. Het was een prachtige kustlijn tegenover ons vakantieverblijf. Een klein soort pinguins had zich op de rotsen verzameld. Schitterende rotspartijen. Prachtige kleuren overal. De volgende dag begon wel droog, maar de voorspellingen waren zeer matig. Toch een Ocean-Safari geboekt om 12.00 uur. We zaten met ongeveer 10 mensen in een bootje dat ons om de rotsen heen voer. Al snel zwommen er 2 dolfijnen met ons mee. Prachtig! Ze waren zeker zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen. We kregen volop de gelegenheid om foto's te maken. Ook zagen we van dichtbij zeeleeuwen lui op de rotsen liggen. Het was allemaal prachtig, maar helaas betrok de lucht snel en viel er al snel een druilerige regen. Er werden regenjassen uitgereikt. Het vergalde wel een beetje de safari, maar niks aan te doen. We kwamen aardig verzopen weer terug in de haven en hadden ons er stiekem toch iets meer van voorgesteld. Brochures overdrijven nog wel eens ;) De rest van de dag is het niet meer droog geworden en hebben we doorgebracht in onze villa/cottage.

De volgende dag zag het er een stuk beter uit. Droog, blauwe lucht, wel iets frisser. We wilden het eiland gaan verkennen. Als eerste gingen we naar een Wildlife park, waar hoog op ons wensenlijstje stond: koalaknuffelen!! Het was een vrij natuurlijk aangelegd park. We zagen de prachtigste vogels, in schitterende kleuren, maar vooral ook kangoeroe's en wallaby's. Bij de ingang hadden we elk een zakje voer meegekregen. Het was zo leuk om tussen die beesten door te lopen. Ze kwamen meestal vanzelf naar je toe en aten dan uit je hand. Het allerschattigste waren 2 wallaby's die een kleintje in de buidel hadden. Zo lief!! We mochten ze wel aaien, maar niet aan de buik komen. Rond de middag was het 'knuffelmoment' met een koala. We hadden al een tijd genoten van de aanblik van de koala's hangend en zittend op de takken. Ze waren ook behoorlijk wakker. Als men wilde mocht je op een gegeven moment mee naar binnen met de verzorgster. Aaien was sowieso geen probleem, maar als je een koala wilde vasthouden, dan kostte het geld. Annemarie en Jitze wilden het in elk geval en ik aarzelde nog even of ik het wel zou durven. Maar het was zo allerschattigst. Ben ook erg blij dat ik Chloe, 4 jaar oud, op de arm heb gehad. Na deze prachtige ervaring gingen we verder met het eiland verkennen. We reden over eindeloze wegen met soms prachtige natuur, dan weer droge vlakten, af en toe een verkeersslachtoffer (kangoeroe of wombat). Na een poos bereikten we Flinders Park. Hiervoor moest je een kleine 'entreeprijs' betalen. Maar blij dat we geld ervoor over hadden. De natuur was schitterend. We reden heuvel op, heuvel af en genoten. Ons doel waren de 'remarkable rocks'. Adembenemend mooi. Een diepblauwe zee, oranjekleurige rotsen. Heel wat fotomomentjes daar ;) Vervolgens naar 'Admirals Arch'. Er was een boardwalk aangelegd. Het was zo mogelijk nog mooier daar. Er lagen tientallen zeeleeuwen te zonnebaden op de rotsen. Er waren ook veel kleintjes bij. Het natuurschoon was geweldig!! Inmiddels waren we al 144 km verwijderd van onze 'villa'. Het was laat in de middag en we kwamen erachter dat er toch wel getankt moest worden. Nu bleken er niet al teveel tankstations op het eiland te zijn en de dichtstbijzijnde sloot om 18.00 uur. Het werd een race tegen de klok. Maar Annemarie toonde zich een waardig coureur en reed klokslag 18.00 uur bij het pompstation binnen. Eigenlijk was hij net op slot gegaan, maar de man was de kwaadste niet en wilde nog wel even tanken. De Australiers zijn best wel relaxte mensen hebben we gemerkt. Het was een prachtige dag geweest, met absoluut hoogtepunt het knuffelmoment met Chloe!! Jitze raakt er niet over uitgepraat ;)

De volgende morgen verlieten we het prachtige Kangaroo Island weer om door te reizen naar Adelaide, alwaar we onze laatste 2 nachten zouden doorbrengen.

Annemarie had weer een prachtige accommodatie geboekt. Een Airbnb. Aan de buitenkant zag het er petieterig uit, maar eenmaal binnen wist je niet wat je zag. Heel sfeervol ingericht. Een prima verblijf voor de laatste 2 nachten. In Adelaide was het erg warm, dus kon meteen de zomerkleding weer aan. We arriveerden in de middag, dus niet zoveel meer ondernomen, behalve de nodige boodschappen halen. Na een nacht heerlijk slapen was het inmiddels 26 januari, een nationale feestdag in Australie. Dus de hele bevolking was vrij. De weersvoorspellingen waren zeer goed, dus we besloten naar het strand te gaan. Het was overal al druk. Qua gezelligheid loopt Australie niet voorop, de kustlijn is niet te vergelijken met de Cote d'Azur bijvoorbeeld. Maar we hebben heerlijk op het strand gelegen. Het is alweer onze laatste dag en er moet ingepakt worden. 's Avonds nog lekker uiteten om een prachtige vakantie af te sluiten. Het is ongelooflijk wat we de afgelopen 4 weken hebben gezien en meegemaakt. Heel veel dank aan Annemarie en Jitze dat ze ons hebben gevraagd om een aantal weken met hen mee te reizen door Australie tijdens een voor hen toch wel heel speciale reis!!

De roadtrip gaat verder Bye Bye Australia

Reacties op "Onvergetelijke roadtrip"