De roadtrip is begonnen!

Brisbane, Australiƫ

Na een paar dagen Cairns was het dan wel tijd om zuidwaarts te gaan, dus we besloten op de kaart te zoeken naar een redelijk grote plaats en daar 2 nachten te blijven. Onze keus viel op Townsville en gezien de hoge prijzen hier overal, boekten we voor het eerst een hostel met gedeelde badkamer.

De kamer was prima, maar we voelden ons er zó niet thuis! Het was een flashback naar m’n eerste studentenjaren op kamers. We werden ingecheckt door een dronken Duitser en vervolgens kregen we een tour door alle gemeenschappelijke ruimtes en zagen we overal 18-jarigen rondhangen.

Alles was prima schoon en ik had het helemaal geweldig gevonden 12 jaar geleden, maar we voelden ons nu echt opa & oma. We werden ook volledig genegeerd door alle jeugdigen, behalve op één avond toen Jitze door een Franse jongen werd meegevraagd naar de zonsondergang (hij heeft vriendelijk bedankt).

Verder is Townsville echt net zo saai als de naam al klinkt, het is grijs, grauw en gewoon niet boeiend! Wel was er een prima gratis zwembad, dus daar hebben we maar een dagje aan ons kleurtje gewerkt. De volgende dag reden we door naar Airlie Beach, het centrale punt vanaf waar je uitstapjes naar de Whitsunday Eilanden kunt maken.

Helaas hadden we hier ook even geen rekening gehouden met de feestdagen, want op 1ste kerstdag was bijna alles dicht en de bedrijven die wel open waren, waren volgeboekt en op 2e kerstdag (boxing day) hadden we beperkte keus. Uiteindelijk hebben we voor een island-hopper pass gekozen, waarmee we onbeperkt gebruik konden maken van de ferry tussen 3 eilanden.

We betaalden best veel voor deze pas en uiteindelijk bleken de eilanden een soort luxe centerparcs-resorts te zijn… Als eerste gingen we naar Daydream Island, wat superidyllisch klinkt. Het was best leuk, maar piepklein en eigenlijk dus gewoon een resort. Alles is dus aangelegd, zelfs de ‘rainforest-walk’ die we gelopen hebben, zo anders dan de jungle in Sumatra! ;) Wel zagen we onze eerste wallaby in het ‘wild’!

Stop 2 was Hamilton Island, een stuk groter en bestaande uit… nog meer resorts… Overal reden mensen rond in golfkarretjes en er waren winkels die niet zouden misstaan in de P.C. Een omgeving waar ik me op zich dus prima kan vermaken, maar niet als je aan het backpacken bent en je verheugd had op een spierwit strand. Strand hebben we overigens wel gevonden, het was alleen niet wit, maar prima om een paar uur door te brengen.

Na afloop van deze dag snapten we eigenlijk echt niet hoe het kan dat mensen massaal geld uitgeven om resorts te gaan bezoeken. Het is 0 authentiek en als je toch geld over hebt, kunt je beter zorgen dat je in het resort verblijft. We beschouwen het maar als een heel duur stranddagje dan… ;)

Ons appartement (gelukkig ver van tevoren in Nederland al geboekt) was heerlijk, het uitzicht was mooier dan al die resorts bij elkaar en we hebben hier dus ook heel relaxed 3 dagen doorgebracht. Helaas had ik een buikgriepje opgelopen en voelde Jitze zich ook niet top, waardoor we kerst niet met een lekker wijntje of hapjes hebben gevierd, maar met veel water en Rennies…

Onze volgende plaats op de route was Brisbane, een verrassend leuke stad! Hier boekten we een AirBnb bij een jong stel. Het was een suuuupermooi appartement met fijne keuken (waar Jitze erg enthousiast van werd) en ook onze kamer leek prima. Het gebouw had hele hoge muren, terwijl de muren van onze kamer gewoon van normale afmeting waren, waardoor het dus open was aan de bovenkant en er een verbinding was naar de gang. Op zich geen probleem, maar helaas bleken de bewoners nogal vroege vogels te zijn, dus elke dag om 5:00 begonnen ze door de gang te lopen, kwamen ze om 6:00 weer terug, gingen ze om 6:30 weer weg etc. Na 3 dagen hadden we dus een klein slaaptekort opgebouwd en waren we blij dat we richting Sydney konden.

Onze auto hadden we inmiddels ingeleverd, dus we gingen per trein, een rit van 14 uur waar de Australiërs hun hand niet voor omdraaien. De reis was lang, we hadden geen internet of stroom en konden dus niet werken (Jitze) of bloggen (ik), maar rond 20:00 waren we dan eindelijk in Sydney. We besloten eerst maar even te gaan eten, want als we iets geleerd hebben van deze reis is dat we echt alleen ruzie krijgen als we beiden honger hebben en het eten te lang uitstellen. ;)

Na de maaltijd pakten we de ferry naar Manly, een voorstadje van Sydney, waar we de komende week zullen verblijven. In Sydney heerste de afgelopen dagen een enorme hittegolf, maar daar lijkt nu een einde aangekomen te zijn gelukkig. Onze B&B hier is echt geweldig, heerlijk om weer een badkamer voor onszelf te hebben en er zijn maar 2 kamers, waarvan de andere vanaf morgen ingenomen wordt door m’n ouders die momenteel al in het vliegtuig zitten!

Wij vieren oud en nieuw in de haven en hebben na lang twijfelen toch maar kaartjes gekocht voor een goede plek. Er zijn heel veel onbetaalde plekken, maar om een goed uitzicht te hebben, moet je daarvoor eigenlijk al ’s ochtends gaan zitten wachten, iets waar wij in de brandende zon geen zin in hadden. We kunnen nu tenminste een beetje rustig aandoen en weten zeker dat we een goeie plek hebben. Op de foto zie je een reuzenrad en daar staan wij vanavond!

Voor iedereen daar in ieder geval alvast een heeeel fijne jaarwisseling!

Alweer 2 maanden onderweg! And 2017 begins

Reacties op "De roadtrip is begonnen!"